Spelautomater online

Spelautomater, eller slots som det också kallas, är en digital version av den gamla klassiska enarmade banditen. Det finns många olika spelautomater och det kan vara svårt som nybörjare att förstå hur de fungerar. Därför kommer du här att kunna läsa lite mer om slots och saker som man ska tänka på när man spelar på dem. Det finns nämligen en del tips och trix för den som vill bli en riktig haj på slots!

Uppsättning hjul och rader

När det kommer till klassiska spelautomater finns det oftast endast en rad men tre hjul. På dessa hjul finns det alltså endast en vinstlinje, vilket innebär att de symbolerna som visas ska vara likadana och det finns endast en rad med symboler. I moderna spelautomater ser det dock annorlunda ut och det kan vara väldigt kreativa och innovativa uppsättningar hjul, rader och vinstlinjer. Ibland kan det finnas över 1000 olika vinstsätt, vilket gör att man kanske måste vara lite mer observant när man spelar. Oftast så kommer vinsterna att delas ut automatiskt i alla fall. Men det kan vara bra att hålla koll på hur dessa fungerar och det gör man vanligtvis genom att trycka på ”paytable”.

RTP och volatilitet

När det kommer till slots på nätcasinon så finns det två mått som är bra att hålla koll på. Den första är RTP och det är ett teoretiskt mått på hur ofta spelautomaten ger tillbaka vinst till sina spelare. RTP står för return to player och brukar ligga någonstans mellan 95-97 %. Volatilitet är lite likt RTP men då talar man om låg, medium eller hög, och det handlar då om hur stor risk man som spelare tar när man spelar på spelautomaten.

Klassiska symboler

Vanliga symboler i spelautomater är de klassiska frukterna och bären som vindruvor, körsbär, apelsiner, citroner och så vidare. Det finns även några andra symboler som till exempel sjuor, klockor och BAR-symboler som ofta dyker upp. När det kommer till mer moderna spelautomater så är det däremot vanligt att bassymbolerna föreställer 9-A från kortleken.

Specialfunktioner och jackpott

När det kommer till specialsymboler i spelautomater så brukar det alltid finnas wildsymboler, scattersymboler och bonussymboler. En wildsymbol ersätter alla bassymboler i spelet för att skapa så fördelaktiga kombinationer som möjligt. Det här kan leda till väldigt bra vinster! Scattersymbolen däremot är ofta biljetten till free spins och är också väldigt bra att få. Eftersom man under ett free spin spelar med samma insats som man hade när man snurrade hem dem, kan man få extra klirr i kassan och mer valuta för sina spelpengar. När det kommer till bonussymboler så brukar det vara dessa som ger dig chans att vinna spelets jackpott. Jackpotten är spelets högsta vinst.

Fast eller progressiv jackpott

Om en jackpott är fast så innebär det att den alltid är av samma värde. Men en jackpott kan även vara progressiv och då ökar den i värde i takt med att fler spelar på den samtidigt. Det här gör att jackpotten kan bli riktigt stor.